AKTUALNOŚCI 2008 ROKU

8-11.05.2008 Szkolenie na temat planowania kampanii wyborczej dla członków białoruskich organizacji społecznych Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

W dniach 8-11 maja 2008 r. w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie odbyło się pierwsze szkolenie w ramach projektu „Szkolenia na temat prowadzenia kampanii wyborczej dla członków białoruskich organizacji społecznych”.

Szkolenie poświęcone było przygotowaniu planu kampanii wyborczej. W szkoleniu wzięło udział 3 kandydatów do białoruskiego parlamentu oraz członkowie ich sztabów wyborczych. Podczas szkolenia uczestnicy otrzymali teoretyczną wiedzę na temat przygotowywania planu a następnie podzieleni na poszczególne sztaby przygotowywali plany swych kampanii obejmujące m.in. cele i formy kampanii a także harmonogram kampanii.

Szkolenie odbyło się w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie k/Lublina. W szkoleniu łącznie udział wzięło 11 członków białoruskich organizacji społecznych.

powiekszenie

Projekt jest współfinansowany w ramach programu pomocy zagranicznej
Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP w 2008 r.

RAZEM
MOŻEMY WIĘCEJ