AKTUALNOŚCI 2008 ROKU

14– 22.03.2008 Tanecznym krokiem przez życie Europejski Dom Spotkań - Fundacja Nowy Staw

W dniach 14– 22 marca 2008 roku w Europejskim Domu Spotkań w Nasutowie k/Lublina odbędzie się międzynarodowa wymiana młodzieży „Tanecznym krokiem przez życie” (Dance through life).

„Tanecznym krokiem przez życie” to wymiana młodzieżowa gromadząca młodych ludzi z czterech państw: Bułgarii, Polski, Portugalii i Rumunii. Celem projektu jest połączenie tańca i multimediów w nowoczesnej i innowacyjnej formie. Uczestnicy projektu (w sumie ponad 30 osób) będą podzieleni na trzy grupy – taneczną, medialną/dokumentacja projektu oraz medialną/wizualizacje. Podczas siedmiu dni projektowych będą wspólnie pracować pod opieką polskich trenerów – tańca i sztuk medialnych. Będą także mieli okazję zwiedzić Lublin, zaznajomić się z polską kulturą oraz zaprezentować własne państwa i regiony podczas tzw. wieczorów narodowych.

Efekty ich pracy będzie można zobaczyć podczas finałowego występu na deskach sali kinowo-teatralnej Domu Kultury LSM w Lublinie, ul. Wallenroda 4a, w dniu19 marca 2008 roku (środa) o godzinie 16:00. Wstęp na koncert jest wolny.

Serdecznie zapraszamy!

Projekt jest współfinansowany ze środków
Programu „Młodzież w Działaniu” Unii Europejskiej.
www.mlodziez.org.pl

RAZEM