AKTUALNOŚCI 2007 ROKU

01.09.2007 Konkurs „Firma przyjazna rodzinie” Instytut Rynku Pracy

co robimyRozpoczęliśmy nabór zgłoszeń do konkursu „Firma przyjazna rodzinie”, który jest częścią projektu „Równe szanse w pracy”, realizowanego w ramach Europejskiego Roku Równych Szans dla Wszystkich 2007. Konkurs ten ma na celu promowanie firm, które przywiązują szczególną wagę do prowadzenia działań integracyjnych i wspierających pracowników i ich rodziny, ze szczególnym uwzględnieniem kobiet w ciąży i w pierwszych miesiącach macierzyństwa, a także pracowników, którzy są członkami rodzin spodziewających się dziecka oraz posiadających dzieci w wieku szkolnym. Konkurs ten jest adresowany do pracodawców z terenu województwa lubelskiego, którzy aktywnie stosują taką politykę w swoich firmach.

witryna internetowa Konkursu "Firma przyjazna rodzinie"

Nagrodą główną w konkursie jest przyznanie tytułu „Firma przyjazna rodzinie” oraz kampania reklamowa zwycięskiego przedsiębiorstwa na 35 bilboardach rozmieszczonych na terenie całego województwa. W celu wzięcia udziału w konkursie należy wypełnić formularz konkursowy oraz przesłać go na nasz adres z dopiskiem „Firma przyjazna rodzinie” do dnia 30 września 2007r.

Zgłoszenia konkursowe oceni niezależna kapituła w składzie:

• Konrad Konefał – Dyrektor Instytutu Rynku Pracy – Fundacji Nowy Staw
  • Magdalena Grydniewska – reporterka Radia Lublin
  • Paweł Markiewicz - Asystent Zbigniewa Zaleskiego Posła do Parlamentu Europejskiego, członek Zarządu Izby Przemysłowo-Handlowej w Lublinie
  • Bohdan Rożnowski – adiunkt w Katedrze Psychologii Organizacji i Zarządzania Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
  • Bogusława Lachowska - adiunkt w Katedrze Psychologii Wychowawczej i Rodziny Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II

Szczegóły dotyczące konkursu wraz z regulaminem i formularzem zgłoszeniowym znajdziecie Państwo na naszej stronie internetowej: www.irp-fundacja.pl

Na wszelkie ewentualne pytania odpowie Pani Paulina Krupa, która bezpośrednio odpowiada za przebieg konkursu (e-mail: p.krupa@irp-fundacja.pl, tel./fax. 81 536 10 94).

co robimy

witryna internetowa Konkursu "Firma przyjazna rodzinie"