AKTUALNOŚCI 2006 ROKU

15-21.09.2006 Odkrywanie Ukrainy Centrum Polska - Wschód

W dniach 15.09.-21.09.2006 Ukraina została na nowo odkryta przez europejskie organizacje pozarządowe.
Wizyta studyjna NGOs-ów z Polski, Niemiec, Włoch, Hiszpanii, Azerbejdżanu i Ukrainy rozpoczęła się w Kijowie. Zapoznaliśmy się z działalnością organizacji uczestniczących oraz przygotowaliśmy się do dalszej podróży. W Kijowie byliśmy goszczeni przez Nową Generację Liderów, organizację, z którą współpracujemy od dłuższego czasu.
Podczas wizyty studyjnej odwiedziliśmy też Charków i Berdiańsk, gdzie spotkaliśmy się z lokalnymi organizacjami, władzami miast oraz przedstawicielami mediów. Dzięki wizycie poznaliśmy ukraińskie realia i potrzeby, nawiązaliśmy nowe kontakty i zaplanowaliśmy wspólne przedsięwzięcia.

Plan wizyty do pobrania /MS WORD/

Spotkanie było wspierane przez Program „Młodzież” UE.

www.mlodziez.org.pl