INSTYTUT RYNKU PRACY - FUNDACJA NOWY STAW

PROJEKTY INSTYTUTU

01.06.2016 r., Lublin "Aktywni i pełnosprawni" IRP - Fundacja Nowy Staw

Projekt „Aktywni i pełnosprawni” realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego 2014-2020, Działanie 11.1 – Aktywne włączenie, na podstawie umowy podpisanej z WUP Lublin. Projekt skierowany jest do 60 osób niepełnosprawnych z terenu województwa lubelskiego, w wieku 18-64 lata, bezrobotnych jak i biernych zawodowo (niezarejestrowanych w urzędzie pracy). Celem projektu jest zwiększenie zdolności do zatrudnienia i aktywizacji społecznej 60 zagrożonych ubóstwem i wykluczeniem społecznym osób, poprzez realizację kompleksowego programu aktywizacji społeczno-zawodowej.

01.06.2016 r., Lublin "Kompetentni" IRP - Fundacja Nowy Staw

Projekt "Kompetentni" realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego 2014-2020, Działanie 12.3 – Kształcenie ustawiczne w zakresie ICT i języków obcych, na podstawie umowy podpisanej z Województwem Lubelskim. Projekt skierowany jest do 144 osób z terenu województwa lubelskiego, w wieku 25 lat i więcej, pracujących oraz bezrobotnych, posiadających maksymalnie ponadgimnazjalne wykształcenie, zgłaszających z własnej inicjatywy chęć podniesienia swoich umiejętności z języka angielskiego. W szczególności zapraszamy osoby powyżej 50 roku życia oraz orzeczeniem o niepełnosprawności.

01.02.2016 r., Lublin "Start do biznesu" IRP - Fundacja Nowy Staw

Projekt "Start do biznesu" realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Województwa Świętokrzyskiego 10.04.01. Wsparcie kierowane jest do 60 kobiet powyżej 29 roku życia, w tym zarówno bezrobotnych jak i biernych zawodowo (niezarejestrowanych w urzędzie pracy). Celem projektu jest zwiększenie szans na rynku 60 kobiet powyżej 29 roku życia bezrobotnych, poszukujących pracy, biernych zawodowo, poprzez kształtowanie postaw przedsiębiorczych do V 2017 r.

WIĘCEJ O PROJEKCIE

Projekty archiwalne dostępne pod adresem:

IRP

POLECAMY