22.06.2020 II tura rekrutacji do projektu

Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw zaprasza Uczestników projektu Przedsiębiorcze Lubelskie do składania Wniosków o przyznanie środków finansowych na rozpoczęcie działalności gospodarczej w ramach pierwszego naboru.

Dokumenty będzie można składać w dniach 23.06.2020 – 07.07.2020.

W związku z obecną sytuacją epidemiczną w kraju zalecaną formą składnia dokumentów jest przesłanie ich za pośrednictwem poczty lub kuriera, w zamkniętej kopercie oznaczonej imieniem i nazwiskiem Uczestnika projektu, dokładnymi danymi adresowymi.

W przypadku osobistego złożenia Wniosku, należy go umieścić w skrzynce pocztowej Fundacji przy jednoczesnym telefonicznym poinformowaniu o tym pracownika Fundacji (nr kontaktowy: 511 403 155).

W przypadku dokumentów złożonych za pośrednictwem poczty lub kuriera, liczy się data wpływu dokumentów do Biura Projektu.

Potwierdzeniem wpływu będzie przesłanie w formie e-mailowej potwierdzenia wraz z podaniem numeru Wniosku i daty wpływu.

Uczestnik projektu może złożyć Wniosek tylko jeden raz.

Wniosek wraz z aktualnymi załącznikami jest dostępny na stronie internetowej projektu „Przedsiębiorcze Lubelskie” w zakładce POBIERZ.

Wymagania dotyczące kompletności Biznesplanu:

• Biznesplan należy wypełnić elektronicznie, w języku polskim.
  • Biznesplan należy przedłożyć w dwóch egzemplarzach w wersji papierowej (dwa oryginały lub oryginał i kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem).
  • Należy wypełnić wszystkie wymagane rubryki (pola) biznesplanu - w miejsce pól, które nie mają zastosowania, należy wpisać „nie dotyczy”.
  • Biznesplan nie może zawierać kardynalnych błędów (błędne podstawowe obliczenia matematyczne).
  • Oryginał biznesplanu powinien być podpisany przez Uczestnika projektu i parafowany na każdej stronie.
  • Biznesplan powinien być trwale spięty (w skoroszyt z dziurkami).
  • Biznesplan powinien mieć ponumerowane strony.
  • Uczestnik projektu powinien podpisać wszystkie wymagane oświadczenia.
  • Za kopię dokumentów uważa się kserokopię oryginału lub dodatkowy oryginał dokumentu.
  • Kopie dokumentów powinny być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Uczestnika projektu poprzez opatrzenie każdej strony kopii dokumentów klauzulą „Za zgodność z oryginałem”, aktualną datą oraz własnoręcznym podpisem Uczestnika projektu lub opatrzone na pierwszej stronie napisem „Za zgodność z oryginałem od strony … do strony…”, z aktualną datą oraz własnoręcznym podpisem Uczestnika projektu i parafką na każdej ze stron.
  • Należy załączyć wszystkie wymagane załączniki.

Wymagania dotyczące kompletności załączników:

Dwa oryginały lub oryginał i kopia Wniosku o przyznanie środków finansowych na rozpoczęcie działalności gospodarczej zawierają wszystkie wymagane załączniki:

1. Biznesplan na okres 2 lat działalności przedsiębiorstwa: - dokument należy złożyć w 2 egzemplarzach - dwa oryginały lub oryginał i kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem.
  2. Harmonogram rzeczowo- finansowy przedsięwzięcia: - dokument należy złożyć w 2 egzemplarzach - dwa oryginały lub oryginał i kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem.
  3. Potwierdzenie uczestnictwa w usłudze szkoleniowo – doradczej: dokument należy złożyć w 2 egzemplarzach - kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem.
  4. Wniosek o przyznanie wsparcia pomostowego: dokument należy złożyć w 2 egzemplarzach - dokument należy złożyć w 2 egzemplarzach - dwa oryginały lub oryginał i kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem.

WZÓR OPISU KOPERTY

powiekszenie

PROJEKT "Przedsiębiorcze Lubelskie"

Projekt „Przedsiębiorcze Lubelskie” nr RPLU.09.03.00-06-0095/18
realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020
Oś Priorytetowa 9 Rynek Pracy Działanie 9.3 Rozwój Przedsiębiorczości.

Dofinansowanie Projektu z UE : 4 422 894,24 PLN