AKTUALNOŚCI 2007 ROKU

16.08.2007 | Ewa Niemialkowska ODĘ DO MŁODZIEŻY czas zacząć! Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

W dniach 24 – 27.08.2007 do Nasutowa/ k Lublina do Europejskiego Domu Spotkań zjadą się młodzi muzycy z czterech krajów – Polski, Łotwy, Bułgarii i Hiszpanii. Przez dwa dni będą o ni przygotowywać wymianę międzynarodową, która odbędzie się pod koniec września także w Nasutowie.

Przez blisko dwa tygodnie młodzi muzycy z Hiszpanii, Łotwy. Bułgarii i Polski będą wspólnie muzykować, a owocem ich wysiłków stanie się utwór muzyczny, który nagrają w studiu Akademickiego Radia Centrum. Ponadto 5 października w Domu Kultury LSM przy ulicy Wallenroda o godz. 17 odbędzie się finałowy koncert (wstęp wolny). Poczynania grupy muzycznej będzie pilnie śledzić grupa medialna, której zadaniem jest przygotowanie filmu dokumentującego wymianę, jak również teledysku do utworu stworzonego przez swoich rówieśników. .

Projekt wspierany jest ze środków Programu „Młodzież w Działaniu”

Projekt
BIZNES TO PRZYSZŁOŚĆ