AKTUALNOŚCI 2007 ROKU

16.08.2007 | Ewa Niemialkowska TOP 10 TC – 10 zasad, którymi powinien kierować się lider wymian młodzieżowych Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży

Jakimi wartościami i zasadami powinien kierować się lider młodzieżowy pracujący z międzynarodową grupą? Co warto wiedzieć o edukacji pozaformalnej? Jakich błędów wystrzegać się podczas wymiany międzynarodowej? Te i inne wskazówki przekażemy uczestnikom naszego sierpniowego szkolenia.

Top 10 TC to spotkanie szkoleniowe dla pracowników młodzieżowych zrzeszonych w ramach nieformalnej sieci partnerskiej PLATFORM (www.platformnet.net). Od 24 do 30 uczestnicy z Węgier, Polski, Włoch, Hiszpanii, Belgii, Czech, Estonii, Łotwy i Austrii wezmą udział w cyklu warsztatów, dzięki którym dowiedzą się między innymi na czym polega praca z projektem, jak przygotować wymianę młodzieżową w ramach programu MŁODZIEŻ W DZIAŁANIU, co zrobić, żeby zaangażować młodych ludzi we wszystkie fazy projektu oraz jak animować grupę międzynarodową.

Projekt ma na celu zwiększenia jakości projektów organizowanych w ramach partnerstwa PLATFORM, wspieranych przez Program MŁODZIEŻ W DZIAŁANIU.

Projekt wspierany jest ze środków Programu „Młodzież w Działaniu”

Projekt
BIZNES TO PRZYSZŁOŚĆ